miercuri, 27 august 2014

MOTIVAȚIe PENTRU REUȘITĂ

Uneori, în viață, nu lucrurile pe care le face cineva fac diferența ci lucrurile pe care le evită au cel mai mare efect. Ființele umane au o adevarată aversiune față de a nu face ceva; oamenii cred că pentru a avea rezultate trebuie sa existe o acțiune inițială.


Însă pentru că aproape întotdeauna fac ceva, aceste acțiuni au un efect mai degrabă negativ decât pozitiv. Însă oamenii puternici NU FAC anumite lucruri pentru a obține rezultate remarcabile într-o perioadă scurtă de timp.
Iata care sunt acestea:

Disecarea trecutului
Persoanele puternice se concentrează pe clipa prezentă sau pe viitorul apropiat. Ei înțeleg că trecutul nu poate fi schimbat, iar viitorul îndepărtat este la fel de predictibil precum vremea.

Ramân în zona de confort
Zona de confort este un loc periculos, un abis întunecat unde dacă rămâi pentru o perioada prea lungă, riști să te pierzi în totalitate. Dacă rămâi în zona de confort, nu faci decât să renunți la viață.

Nu ascultă părerea celorlalți
Numai proștii cred că le știu pe toate. Nimic nu se compară cu un brainstorming când este vorba despre noi idei. Iar o idee bună, este o idee bună indiferent de la cine vine. Nu te lăsa condus de ego; daca cineva îți dă un sfat bun, ia-l și profită de el!

Evită schimbările
Ceea ce oamenii puternici înțeleg, iar cei slabi nu, este faptul că schimbările sunt inevitabile. Iar încercarea de a evita inevitabilul este lipsită de sens. Prin urmare, încercarea de a evita schimbarea este pierdere de timp și energie.

Au mintea închisă
Nu înțelegi totul. Chiar și în cazul lucrurilor pe care crezi că le știi, s-ar putea dovedi că nu ai dreptate. Dacă nu ești deschis, nu vei putea învăța lucruri noi. Și dacă nu mai înveți, atunci nu mai trăiești...

Îi lasă pe alții să ia decizii pentru ei
Numai tu ar trebui sa iei deciziile care te privesc; nu-i poți lăsa pe alții să o facă pentru tine. Asta înseamnă să pasezi responsabilitatea alcuiva, însă singura persoană care o dă în bară ești doar tu. Dacă nu ai curajul să eșuezi, atunci nu ai nici curajul să reușești.

Sunt geloși pe succesul altora
Când alții reușesc, ar trebui să te bucuri. Dacă ei au putut și tu o poți face. Succesul altora nu afectează în nici un fel șansele tale de a obține aceleași rezultate. Acest lucru ar trebui să te motiveze să mergi mai departe...

Se gândesc că sunt șanse mari să eșueze
Gândurile noastre ne controlează perspectiva, iar perspectiva controlează rezultatele. Oamenii puternici înțeleg acest lucru și profită de el. Există mereu șansa să dai greș, însă atâta timp cât există șanse de reușită, merită să încerci!

Își plâng singuri de milă
Lucrurile rele se întâmplă. Viața poate fi grea. Oameni se rănesc, alții mor. Viața nu este întotdeauna lapte și miere. Poti greși, o dată și încă o dată, și încă o dată. Întrebarea este: ești suficient de puternic încât să te ridici încă o dată?

Se concentrează pe slăbiciunile lor
Deși este bine să-ți cunoști slăbiciunile, este mult mai important să te concentrezi pe punctele tale tari. Persoana care e bunicică la multe, nu este și cea care va avea cel mai mult succes în viață. Să fi mediu în multe domenii, te transformă într-o persoană medie. Însa dacă dezvolți anumite trăsături sau abilități într-o direcție precisă, poți învinge competiția fără să depui prea mult efort...

via sfatulparintilor.ro