vineri, 8 iulie 2016

Proiect de țară... OCUPATĂ. Până la capăt. Și încă un mandat!

S-a dat startul campaniei electorale mascate a cuplului Iohannis&Cioloș. Se lucrează din greu la formarea unei noi mișcări anti...politicianismului românesc și pro - orice e venit de-afară sau măcar "recomandat". Cică românii s-au săturat de mutrele politicienilor autohtoni și caută o nouă cale. Aiurea! Păi mutrele sunt produsele societății pe care o hrănim prin contribuția fiecăruia, tovarăși... Starea societății este suma comportamentelor noastre. Atunci liderii rezultați... ce vină au?


   Așa se explică prestația tot mai bolândă a liderilor partidelor care contează, din ultimele luni. Avem în fața ecranelor o adunătură de YesMan-i, bucuroși pentru neprețuita îndrumare a președintelui, gata oricând să se prezinte la apelul bocancilor având carnețelele pregătite pentru dictare!

   De urmărit maniera așezată, specifică marilor gânditori "aproape civili", cu care se propune drept principala temă electorală a acestei veri fierbinți subiectul "proiect de țară". El urmează să fie folosit drept suport retoric pentru campania de legitimare a lui Cioloș drept premier la toamnă, când indiferent cine va fi câștigat alegerile, tot nu va da premierul, iar Cioloș va primi binecuvântarea în plic de la puterile bune, solare, populare, de la doamna Merkel și de la ea în jos. În plus, îl ajută pe Iohannis să se oprească din picajul aproape necontrolat de popularitate în care se află în momentul de față.

   Tot mai mulți analiști avertizează că Ciolos va fi premier chiar și după alegerile din toamnă. Că Iohannis îl va folosi ca pe o proptea, iar guvernarea Ciolos II se va baza pe gândirea meta-partizană - "sa fie bine, să nu fie rău", "să facem un proiect de țară, că sărbătorim 100 de ani de la România cea Mare din 1918 și cine să salveze țara din ghearele politrucilor, dacă nu niste patrioți de tehnocrați". "Iată ce proiect măreț are!"... "Iată cum toate forțele progresiste și de bine se încolonează în spatele măreților conducători, Iohannis și Cioloș, pentru a salva țara din ghearele neputinței și corupției!"... Mă apucă groaza!

   Între timp, continuăm demonizarea partidelor politice, indeosebi a PSD-ului și a demonului de Ponta, care - lasă că știm noi - vinde țara la rushi și la chineji, în loc s-o împacheteze, s-o vândă disciplinat la nemtzi și la franceji... 

   Nici celălalt dușman al sistemului nu scapă de oprobiul unităților de serviciu... Tăriceanu este pus la pachet cu Ponta, culmea, nu doar de către vasalii (recunoscuți ai) președintelui, ci chiar de către mai marele președinte al PSD. 

Mai întelegeți ceva din peisajul ăsta???


   Pentru că îl deranjează suficient de tare pe președintele Iohannis, atât prin încrederea în rândul electoratului, intenția de vot, dar mai ales prin declarațiile despre lipsa de performanță de la Palatele Cotroceni și Victoria, Ponta și Tăriceanu face cunoștință cu “statul de drept”. Fiecare își are propria etapă de expunere publică bine determinată, astfel încât alegătorii să înțeleagă foarte bine că cei doi foști premieri au probleme cu justiția... Dacă în ceea ce îl privește pe Ponta, obiectivul îndepărtării sale de la masa tratativelor a fost pentru moment îndeplinit, Tăriceanu a devenit enervant cu modul în care nu se aliniază strategiilor prezidențiale, având tot timpul o altă părere. Și decât să garanteze o majoritate care nu i-ar mai da președintelui siguranța că va continua tot cu “Guvernul meu - Cioloș 2”, de uniune națională sau nu, Tăriceanu este luat în lucru, pas cu pas, încă de pe-acum...

   Constituirea unui Guvern ascultător, pe placul lui Klaus Iohannis, reprezintă însă doar o etapă intermediară. Adevărata miză a președintelui se leagă de pregătirea pentru a doua candidatură la prezidențiale, implicit al doilea mandat. Conștient că nu va mai obține emoția populară din 2014, Iohannis a ales o altă tactică – își elimină din cursă, din timp, principalii adversari. Din acest punct de vedere, Victor Ponta îl preocupă în mod deosebit încă din 2015, pentru ca recent să îi vină rândul și lui Călin Popescu Tăriceanu.

Deci, clar... da?
Rămâne cum am stabilit: 1918, 2018, plan de țară, Epoca de (h)aur, Iohannis, Cioloș, BNR, USR, Merkel... 


#oPozițiePeZI