joi, 23 iulie 2015

TSD: între SPECTACOL și EFICIENȚĂ

M-am gândit mult dacă este potrivit să public aceste gânduri, am ezitat, însă pe zi ce trece observ tot mai multe atacuri la adresa mea, concentrate din simplu motiv că am îndrăznit să îmi anunț intenția de a oferi mai mult pentru partidul în ale cărui doctrină și misiune cred și pentru care mi-am concentrat toată energia în ultimii ani...   Mă numesc Alin Marina și am decis să candidez pentru funcția de președinte al organizației de Tineret a PSD Târgoviște. Am ținut de la bun început să menționez cuvântul-cheie în cadrul acestui subiect, care a devenit tot mai dezbătut în ultimele zile. TSD înseamnă PSD - organizația responsabilă cu recrutarea de oameni tineri pentru a fi ulterior formați și integrați în cadrul structurilor partidului. TSD nu înseamnă doar un grup de tineri care se plac între ei și organizează petreceri, ori acțiuni simpliste, doar pentru imaginea... TSD.

   Motivul pentru care am decis să cer votul de încredere al tinerilor cu opțiuni de stânga din Municipiul Târgoviște este simplu - doresc să contribui alături de o echipă omogenă, printr-un plan construit prin contribuția fiecăruia dintre membrii TSD, pentru dezvoltarea orașului reședintă de județ și îmbunătățirea condiției tinerilor târgovișteni. Pentru că tineri târgovișteni pot fi considerați și cei care aleg să studieze în Târgoviște, iar după finalizarea studiilor rămân să lucreze aici. De ce trebuie să existe această atitudine de superioritate a celor născuți în Târgoviște și excluziune, după modelul dreptului divin, a celor care nu au crescut de la momentul 0 în oraș?  • Prima reacție pe care am observat-o atunci când a fost menționat numele meu ca un posibil candidat la această funcție, am considerat-o una imatură pentru un grup de oameni care se vor percepuți ca tineri politicieni - valuri de jigniri și injurii de tot felul, pe motivul că nu aș face parte din organizație. Nu a catadicsit nimeni să spună câți tineri s-au înscris în ultimii ani în PSD, la Târgoviște, și nu au fost niciodată convocați la o ședință TSD. Este binecunoscut faptul că în ultimii 2 ani am aderat la organizația municipală și cu toate acestea nu am avut posibilitatea de a mă implica la tineret. De ce?
  • Legat de pretextul excluderii mele din start ca un posibil candidat pentru această funcție, trebuie să vă menționez că statutul PSD prevede ca orice membru poate ocupa o funcție de conducere în cadrul unei organizații locale chiar dacă are doar locul de muncă în aria respectivă: "Funcţiile de conducere în organizaţiile Partidului SocialDemocrat de la nivel local, judeţean şi al municipiului Bucureşti, pot fi ocupate numai de membrii partidului care au domiciliul, reşedinţa sau locul de muncă în unităţile administrativ-teritoriale respective." - Statutul PSD (art. 42, alin. 3) http://www.psd.ro/wp-content/themes/psd/pdfs/Statut-PSD.pdf Prin această precizare cred că am lămurit și acest aspect. M-am născut în comuna Runcu, însă am urmat cursurile Seminarului Teologic de la Târgoviște, ale Facultății de Teologie din Târgoviște, iar încă din anul 2 de facultate m-am angajat și am lucrat până în zilele noastre la Târgoviște! În ultimii ani mi-am concentrat activitatea în exclusivitate pentru PSD, misiune care a culminat cu numirea mea anul trecut în funcția de consilier online al premierului Victor Ponta și coordonator al campaniei online pentru Campania Electorală din toamna anului trecut. Președintele PSD și echipa domniei sale m-au remarcat și m-au dorit acolo... Cu toate acestea, fostul lider TSD Târgoviște nu mă vrea. De ce?
  • Un alt pretext pentru excluderea mea din competiția pentru acest post este nevoia obținerii unei derogări din partea organizației, pentru că nu aș avea vechimea necesară validării acestei candidaturi. Am fost anunțat că nu o voi obține, chiar de către fostul președinte, actual demisionar. Ori mă întreb un lucru: oare această derogare nu trebuie dată de organizația PSD? Există TSD fără PSD?!
  • În final, ultima gogoașă lansată din partea rezistenței, o reprezintă amenințarea cu părăsirea PSD de către fostul președinte TSD, în cazul în care eu voi fi ales președinte TSD Târgoviște. Un șantaj vădit, la adresa stabilității coaliției din cadrul Consiliului Local Târgoviște, făcut din simplu orgoliu, fără un motiv serios...
După cum observați, cei care ați avut răbdarea să citiți până aici expunerea mea, nu există nici o vorbă despre calitate, meritocrație, planuri de viitor, program de acțiuni, program politic, viziune... Sunt profund dezamăgit de stilul acesta de gândire și trag concluzia că viitorul acestei grupări nu poate fi decât unul de reorientare spre promovarea valorilor monarhiei, din moment ce actualii ocupanți ai fotoliilor biroului, chiar dacă și-au anunțat demisia cu luni în urmă, au pretenția de a-și lăsa organizația moștenire, la fel cum se întâmplă cu Tronul Regal... Știu că scandalul vinde, însă intenția mea este de a dezvolta organizația cu oameni de valoare, lideri fiecare în domeniul său de activitate, familiști chiar, pentru că tânăr nu este doar liceeanul sau studentul debutant; tânăr este antreprenorul de 25 de ani, tânăr este directorul de bancă la 30 de ani, tânăr este medicul stomatolog de 33 de ani. 
Experiența pe care am acumulat-o în ultimul an, de când lucrez pentru premierul Victor Ponta în domeniul comunicării, m-a format astfel încât să gândesc constructiv și să nu îndepărtez niciodată un pretendent de teama că îmi va lua locul într-o bună zi... Îndemnul meu este să vă alăturați echipei mele, iar în viitorii ani să vă concentrați pe munca de partid astfel încât la viitoarele alegeri să mă învingeți! ;)
   Am dat titlul acestei intervenții Între SPECTACOL și EFICIENȚĂ, cu intenția de a vă provoca la judecarea acestei situații... Vi se pare util ca o competiția internă să țină titlurile ziarelor printr-un SPECTACOL grotesc de jigniri și amenințări? Nu ar fi normal ca această competiție să fie judecată în funcție de proiectele fiecărui candidat, de EFICIENȚA de gândire și calitatea fiecărui membru din echipa pe care o propune? Cum se face că toate publicațiile care în mod tradițional critică din zori în seară PSD, au pornit zilele acestea o adevărată campanie de promovare a taberei Albu? Oare cine își dorește cu adevărat binele partidului și pentru cine aceasta este doar o oportunitate personală?

PS: Ca o concluzie de final aș dori să vă amintesc un fapt petrecut acum o zi, prin care și fostul președinte al PSD a încercat să-și impună pentru interimat favoritul, însă partidul a spus pas... Competiția se joacă, deci, până în ultimul moment. Bine ar fi, pentru partid, să se joace cu ușile închise, nu pentru aplauzele adversarilor partidului...