duminică, 5 aprilie 2015

CE BARBARIE, MONȘER!

   În timp ce o țară întreagă stă cu ochii pe DNA, saisfăcuți în pofta de sânge dovedit corupt, idolatrizând așa-zisa justiție făcută cu... arestări preventive, găsesc util să căutăm mai curând DREPTATEA, în locul unui simulacru televizat de dragul audiențelor. Astfel, sunt mândru să vă relatez că la Târgoviște se întâmplă lucruri! După un mandat plin de selfie-uri populiste la meciurile CSM, de zâmbete teatrale oferite cu generozitate la fiecare lansare de cârciumă prin centrul vechi, Gabriel Boriga a fost descăunat de la Primărie, lăsându-și om bun să-i țină locul și să-i continue opera... Nu a durat mult, că în primăvara acestuia an, după îndelungate lupte de.. consiliu local, un nou primar interimar a fost mandatat de majoritate, cu misiunea (aproape imposibilă) de a îndrepta într-un timp record ceea ce predecesori au acoperit cu preșul...

sursa foto: targovistenews.ro

Municipiul Târgoviște, adesea denumit cu mare mândrie fostă capitală a Țării Românești, arată (din nou, după sute de ani) ca după ATACUL DE NOAPTE. Nu aduc întâmplător în discuție bătălia desfășurată de fostul domnitor în Cetate, misiunea noului primar fiind asemănătoare... Cam de asta aveam nevoie după ani de ocupație otomană a trupelor portocalii, de un nou Țepeș care să le aplice lovitura surpriză, să atace frontal nedreptățile petrecute și să scoată ocupanții din teritoriul nemeritat.

Știu, sună pompos, însă revenind la detaliile dezastrului, nu pot să nu subliniez cât de gravă e situația, cele 4 proiecte majore în vederea dezvoltării municipiului fiind cu mult în urmă, importante fonduri europene, fără de care municipalitatea nu ar avea nici o șansă de a dezvolta lucrări de o asemenea amploare, fiind în pericol de a fi pierdute. Vorbim despre deja celebrele PIDU-uri, prin intermediul cărora se dorește schimbarea la față a zonelor din Municipiu care au fost lăsate mult în urmă față de zona centrală și turistică, centura ocolitoare și ștrandul buclucaș, cel căruia maestrul Dragoș Pătraru i-a dedicat un material de excepție la Televiziunea Națională. E și păcat ca umorist, să nu capitalizezi un subiect atât de haios... Cum este posibil să proiectezi un Complex de Natație fără alimentarea la apă???

Bine dom'le, a venit primarul ăsta nou... și ce credeți că va face? - ar spune imediat vocea poporului sătul (pe bună dreptate) de atâția eroi înscăunați cu mare pompă de-a lungul timpului, dar care au plecat cu coada între picioare după câte un mandat de 4 ani în care nu au reușit nici măcar să-și potrivească bine șezutul pe tron... Păi aici e și surpriza: în faptul că noul edil, după nici o lună de la preluarea mandatului, a băgat "draci" în instituțiile subordonate și în constructorii responsabili cu importantele lucrări desfășurate pe străzile Cetății! Asemenea conducătorilor de odinioară, folosind cu barbarie tehnicile de... vizitare a șantierelor în fiecare zi pentru a observa evoluția lucrărilor, Cristi Stan se dovedește a fi cel puțin un lider cu intenții bune și determinare pe măsură.

Vă las să admirați o mică galerie foto grăitoare pentru cele susținute mai sus. Ca prin minune, pe unde trece Stan, se așterne asfaltul în urma lui, dom'le...