joi, 19 iunie 2014

Revenire la valorile hulite odinioară?

Odată cu accelerarea globalizării și instalarea crizei economice, mediul economic s-a schimbat radical. În acest context, odată cu creșterea șomajului, competiția pentru locuri de muncă a crescut, dar a crescut și gradul de conștientizare a nevoii de a acumula și dezvolta permanent noi competențe.

Formarea profesională continuă are ca un prim efect creșterea calității forței de muncă, ceea ce asigură o mai bună informare și negociere între partenerii sociali – adică, implicit, un dialog social consistent. Ca atare, este important să sprijinim crearea de instrumente care facilitează implementarea calității în procesul de formare profesională, tocmai pentru că în acest fel asigurăm calitatea și în domeniul dialogului social.

În același timp, trebuie să percepem formarea profesională continuă ca pe un proces care potențează creativitatea și competitivitatea profesională, sprijinind astfel dezvoltarea mediului antreprenorial. Practic, investind în calitatea formării profesionale, investim în prosperitatea comunităților noastre, într-un viitor al bunăstării și păcii sociale.

Nu în ultimul rând, promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții ne apropie de valorile și standardele europene în domeniu, crescând sentimentul de apartenență la o comunitate largă, cu standarde ridicate pe piața muncii. Încurajăm astfel cetățenia activă, mai buna înțelegere a contextului legislativ, participarea la procesul de luare al deciziilor, sprijinind astfel coeziunea socială.

Până în prezent, prin măsurile adoptate care au avut efecte directe și benefice asupra mediului economic, Guvernul Ponta a arătat că înțelege și acționează în sprijinul antreprenorilor, în sprijinul unei dezvoltări economice durabile, pe termen lung, iar susținerea proiectelor care contribuie la dezvoltarea durabilă vor rămâne mereu în fruntea priorităților.
...PĂREREA MEA