marți, 6 septembrie 2016

DECENIU DE MISOGINISM ÎN POLITICA DÂMBOVIȚEANĂ


Se împlinesc aproape 10 ani de la  care a scandalizat o țară întreagă, însă reminiscențe ale comportamentului fostului căpitan de vas se mai zăresc aievea printre mărunții săi învățăcei. În primăvara anului 2007, Traian Băsescu i-a luat cu forţa telefonul mobil jurnalistei Andreea Pană, care îl filma în timp ce acesta se afla la cumpărături într-un hypermaket. Inițial, acesta i s-a adresat ziaristei cu apelativul "păsărică". După insistențele acesteia pentru a i se înapoia bunul sustras, un alt apelativ a fost înregistrat de gadgetul aflat în posesia președintelui, într-o discuție purtată cu soția sa, Maria, despre respectiva jurnalistă: ȚIGANCĂ ÎMPUȚITĂ.

Zilele acestea, un demn urmaș al curentului care a lăsat România fără flotă, cu un sistem de justiție discreționar, cu reprezentanți ai statului ușor de constrâns să cedeze în fața intereselor altor state sau corporații-gigant, își dă arama pe față jignind de o manieră descalificantă o femeie care a îndrăznit să îi releve legăturile slabe cu județul pe ai cărui locuitori încearcă să îi ademenească pentru a-i oferi un nou mandat în Parlament. Este vorba despre ilustrul liberal portocalez, strămutat de preacucernicii săi tovarăși de arme, Blaga&Gorghiu, la cârma organizației PNL Dâmbovița. Domnul Preda, un obișnuit al scandalurilor care l-au ținut în topurile rușinii ani la rândul, a găsit de cuviință că tot cu mucii în fasole poate ocupa agenda publică și în județul Dâmbovița, conștient, probabil, că lupta în programe ori dogme cu adversarul său direct ar fi aproape o misiune imposibilă. Așadar, prilejul găsit pentru scandal a fost o presupusă discuție purtată în biroul prefectului Antonel Jîjîie, în urma căreia primarul comunei Ulmi acuză presiuni politicianiste din partea prefectului. Avid după acoperire mediatică cu orice preț, viteazul Preda se dădu de 3 ori peste cap și scrijeli în portocaleza-i populistă o așa-zisă scrisoare deschisă către premierul Cioloș în care cere schimbarea din funcție a prefectului de Dâmbovița, pe motiv că prin intervenția acestuia la ilegalitățile ce se petrec în Primăria Ulmi, ar fi dat curs unor indicații venite din partea vicepreședintelui CJD, Alexandru Oprea. Dovezi în acest sens nu există, dar dacă știrea are potențial viral, ce mai contează... Cum întâmplarea nu putea rămâne fără o reacție din tabăra celor indirect acuzați de imixtiune în trebile governului, vicepreședintele PSD Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, a preluat subiectul și l-a tratat fără menajamente, expunând infecția adversarului către marele public. Cezar Preda a fost ironizat de o asemenea manieră, însă prin intermediul unor concluzii curate și de o logică impecabilă, încât s-a văzut lăsat aproape în budigăi în plină stradă, Gilia întrebându-l de ce nu a înaintat și câteva cerințe în folosul județului Dâmbovița către premier, pe lângă plângerea demnă de emisiunile umoristice.

Nu am o problemă cu schimburile spumoase de replici între adversari, ba chiar contez și pe gustul vostru pentru ironiile deștepte, pline de substanță, din perioadele de campanie electorală... Însă de aici și până la textul remis presei de către echipa de comunicare a PNL Dâmbovița este cale lungă și plină de mizerii! Aflăm, prin vocea unui anume birou de presă,pentru că așa semnează marii oameni politici atunci când se tem de repercusiuni, despre celitățile pe care le atribuie femeilor în politică. Mi se pare de o manieră incalificabilă atitudinea unor vremelnici lideri liberali care, chiar dacă evită să semneze comunicate care denumesc femeia ca parașută sau trompetă fără muștiuc", să aprobe publicarea acestora. Accidente se pot ivi la orice nivel, în orice domeniu, însă atunci când asemenea cuvinte sunt lansate în spațiul public de către entități care pretind că se preocupă de bunul mers al țării, îți vine să o iei la fugă și să nu te mai uiți înapoi! 

O să las acest material fără concluzii, iar pentru cei interesați vă atașez link-ul unui articol mai amplu pe tema mizerabilei comunicări din partea PNL Dâmbovița, pe Jurnal de Dâmbovița...

 Să-ți fie rușine, Cezar Preda!