miercuri, 28 ianuarie 2015

Până unde, până când?

   Tocmai am urmărit înregistrarea duelului dintre domnii Sebastian Ghiță și Marian Vanghelie, postată pe unul dintre site-urile de știri... Vreau să vă mărturisesc faptul că este peste puterea mea de înțelegere modul în care acest Vanghelie a ajuns atât de mediatizat, în afara caracterului exotic afișat de personaj.



   De luni bune asistăm cu toții la o campanie exagerată, de popularizare a acestui cuplu atipic al politicii românești (Geoană&Vanghelie), care promite dezvăluiri incendiare, răsturnarea guvernului și a conducerii partidului care le-a oferit în timp atât de multe beneficii și nu pot să cred că mai sunt și acum băgați în seamă. Vreau să mă lămurească și pe mine cineva în legătură cu legitimitatea acestui domn care aruncă în toate părțile cu acuze grave... Stilul de comunicare al "primarului care este", tupeul afișat și importanța care îi este dată dovedesc gradul de civilizație la care societatea românească a rămas - un popor slab educat, dornic de dreptate, dar care așteaptă răzbunarea tocmai din partea unor personaje care abia se pot reprezenta singure, cu un limbaj de mahala și purtare golănească.

   De partea opusă, deputatul Sebastian Ghiță a răspuns simplu acuzațiilor aduse, invitându-l pe Vanghelie să facă aceste sesizări către organele abilitate... A folosit un limbaj decent, iar pentru asta consider că a avut o prestație foarte echilibrată, dovedind încă o dată că politica are nevoie de oameni tineri, antreprenori de succes, care să le ia locurile urgent celor care au uitat pentru ce au fost votați, iar puterea este trecătoare.

   Înțeleg faptul că domnul Vanghelie se află în posesia unor informații despre fapte extrem de grave săvârșite de - până mai ieri - colegii domniei sale de partid. Păi dacă avea cunoștință despre asemenea afaceri dubioase, de ce nu i-a arătat cu degetul de-atunci? A avut intenția cumva să folosească aceste informații pentru a-i șantaja sau tocmai acum încearcă un șantaj amenințând cu dezvăluiri? Eu am auzit despre infracțiunea de tăinuire, dar nefiind un specialist în drept, las pe alții să se pronunțe...


   Concluzia serii este una simplă - până când nu vom scăpa din viața publică de asemenea specimene, România nu are nici o șansă de a se înscrie pe un făgaș normal, de progres. Îi mai suportăm mult pe acești lăutari politici de teapa grupării Vanghelie&Co.?