marți, 9 septembrie 2014

Care... PNL?!

Tribunalul București a constatat ca ilegală alegerea lui Klaus Iohannis președintele PNL, mai mult decât atât, tribunalul a respins alegerea întregii conduceri PNL la Congresul din 27-28 iunie. Deciziile Tribunalului vin în urma plângerii depuse de primarul PNL din Pucioasa, Dănuț Bădău...

TOATE ACESTEA RAMÂN DOAR AMINTIRI FRUMOASE... Crin Antonescu a produs marea rupere a USL, iar Klaus Iohannis a continuat distrugerea PNL prin deciziile sale abuzive și încercarea fuziunii cu partidul de suflet al lui Traian Băsescu
   Care sunt consecințele acestei decizii șocante pentru Iohannis și ai lui, trebuie să spunem că PNL pierde în acest moment tot ce a construit în ultimele săptămâni alături de noii lor prieteni de la PDL, care sunt victime colaterale ale lipsei de competență a celor din conducerea PNL.

1. PNL nu mai are președinte. Alegerea lui Iohannis nu a fost făcută după vechiul statut, așadar, acesta nu poate fi președinte al partidului. Pe cale de consecință, având în vedere decizia instanței, PNL trebuie să reia procedurile de desemnare a unui nou președinte de partid și a unei noi conduceri a liberalilor. Chiar dacă unii vor spune că decizia justiției nu se referă la candidatura lui Iohannis, trebuie să le spunem că un președinte de partid este ales pe baza unui statut, iar dacă acel statut este ilegal, atunci și desemnarea președintelui este ilegală.

2. PNL rămâne afiliat ALDE, conform statutului. Reprezentanții PNL sunt puși într-o ipostază de-a dreptul penibilă și anume, după ce au trădat ALDE, aceștia sunt obligați de decizia Tribunalului să facă un pas înapoi înspre familia liberalilor europeni. Toate jocurile făcute de Antonescu pentru Adina Vălean sunt date peste cap, deoarece, dacă nu se va putea realiza trecerea la PPE a partidului, atunci Vălean își va pierde susținerea pentru postul de vicepreședinte al PE. Totodată, PNL este obligat ca, după ce a terfelit liberalismul trecând în barca popularilor europeni și a lui Băsescu, să devină o oaie neagră a popularilor europeni sau mai degrabă, oaia liberală într-o turmă de populari.

3. Marele PNL devine o utopie. Discursul plin de patos al democrat-liberalilor și al peneliștilor din ultima lună a fost unul prin care arătau că se va crea un mare PNL care ar urma să fie un mare partid de dreapta. Însă, aceste vise de mărire se cam spulberă. În acest moment, PNL rămâne partidul de 15% de la europarlamentare, iar PDL partidul de 12%.

4. ACL dispare de pe scena politică. Alianța construită de către PNL și PDL primește o lovitură în plex după ce tribunalul a invalidat statutul PNL. Astfel, toate deciziile luate până acum de ACL sunt nule, începând cu cea de constituire.

5. PDL redevine un partid expus. Pentru pedeliști, PNL era un fel de mașină de spălat imaginea publică. Invalidarea statutului de către tribunal și anularea fuziunii, face ca oamenii lui Băsescu să rămână în continuare sub sigla care i-a făcut „celebrii” în fața românilor până în 2012.

6. PNL, partid fără ideologie. Ceea ce este mai trist este că PNL în acest moment nu se poate declara, conform statului, partid popular, iar potrivit deciziilor luate de conducere de-a lungul timpului și a trădării ALDE, nici partid liberal. Așadar, PNL este în acest moment în stratosfera politicii, ca un partid care nu mai reprezintă nimic și pe nimeni.

7. PNL, condus de membri. Anularea modificărilor aduse la statut face ca în acest moment PNL să nu aibă conducere. Antonescu, ultimul președinte după vechiul statut, nu vrea să fie președinte, Iohannis înainte de fie interimar își dăduse demisia, iar vechiul BPC al PNL este aproape inexistent după ce mulți dintre membrii au părăsit partidul.

Exemplele cu privire la consecințele deciziei Tribunalului București pot continua. Este de-a dreptul dezamăgitor cum o mână de oameni au reușit să aducă într-o situație ridicolă un partid istoric al României, singurul de altfel prezent în legislativul român.

Congresul PNL a fost unul pe repede înainte, plin de momente umoristice și de șicanări între taberele care se băteau pentru obținerea conducerii partidului. Toată valma creată în jurul adunării PNL și toate deciziile luate de grupările Antonescu și Iohannis au primit însă o lovitură din partea justiției.

Tribunalul București, așadar reprezentanții sistemului juridic despre care Iohannis a spus că vrea să îl consolideze, a anulat prin decizia dată astăzi modificările aduse statutului Partidul Național Liberal la congresul din luna iulie. Astfel, Iohannis nu mai este nici prezidențiabil, nici președinte de partid, nici co-președinte de alianță. Iohannis este în acest moment un simplu reprezentant al administrației publice locale din România.

Reprezentanții opiniei publice au criticat încă de la vremea Congresului o serie de decizii pe care aceștia le-au luat, începând cu derogarea de vechime acordată lui Iohannis pentru a-i lua locul lui Antonescu. Aceste reacții venite din spațiul public nu au fost băgate în seamă de liberali, care și-au dus planul de contopire cu PDL la capăt. Apropo de acest plan, acum înțelegem și decizia tribunalului București de a amâna decizia de fuziune prin contopire a celor două partide, deoarece aceasta nu se poate realiza din cauză că toate deciziile luate de PNL după Congres sunt nestatutare și ilegale.

Se pare că modelul politic german nu este valabil și în România. Sub conducerea lui Iohannis, PNL a devenit un partid care încalcă până și propriul statut și care este contestat chiar de justiție...