vineri, 27 decembrie 2013

Cele 5 trăsături ale omului devenit mit - NELSON MANDELA

Nelson Mandela a inspirat milioane de oameni în timpul vieții sale, și va inspira mai departe și generațiile viitoare. Vom fi întotdeauna uimiți de un om care a suportat atâta suferință și adversitate, și totuși în ciuda acestor lucruri, a schimbat atât de multe minți, și a deschis atât de multe inimi.
 A ajutat oamenii să dezvolte abilități, pentru a devenii mai rezistenți la factorii de stres. Există mai multe trăsături cheie, care în mod constant, mută acul în capacitatea noastră de a suporta stresul în mod durabil.

Gestionarea emoției
Mandela a avut capacitatea de a menține emoțiile sale sub controlul și asta fără îndoială i-a servit pe tot parcursul vieții sale. Asta nu înseamnă că el nu a avut emoții sau le-a ignorat, el a fost uman la toate. Dar a avut o uimitoare "€œlipsă de ranchiună”. În cazul în care el ar fi lăsat emoțiile sale să se dezlănțuie în toți acei ani petrecuți în închisoare, ar fi ajuns probabil un om amar, supărat, ceea ce nu a fost.
Empatie
Înțelegerea a ce fac alte persoane și cel mai important, de ceea ce au nevoie, ne conectează cu alții. Când vă uitați la o fotografie cu Mandela, veți vedea abilitatea de a simții pentru alții, pentru că el însuși a suferit înfrângerea, abandonul, pierderea și nedreptatea. El a purtat o lume a durerii pe umeri cu bucurie și de bunăvoie și el la rândul său a câștigat empatie și sprijin de la milioane. Empatie înseamnă, de asemenea, ceea ce oamenii au nevoie pentru a se vindeca. Și pentru Mandela, nu a fost pedeapsă și răzbunarea, chiar și în fața violenței extraordinare.
Conexiune
 Disponibilitatea de a ajunge și a te conecta cu alții, sprijină dragostea. Luați în considerare faptul că Mandela a avut o relație strânsă cu temnicerului lui din Africa de Sud, Christo Brand, un om care, prin orice altă definiție ar fi fost inamicul său. Dar de fapt el a dezvoltat o strânsă prietenie. Ani mai târziu, când Mandela a fost președinte și Brand era încă un funcționar public, l-a primit cu brațele deschise.
Eficiența personală
Prima dată și în primul rând, trebuie să credem în noi înșine și în puterile noastre, pentru a obține lucrurile pe care le dorim.
Autenticitate
Dincolo de legătura lui puternică cu oamenii, Mandela a fost condus întotdeauna de idealurile sale pentru care era dispus să moară, ceea ce probabil l-a făcut rezistent la toate. El a fost, în acest sens, întruchiparea autenticității.
Fără o credință sau o valoare, te simți brusc în derivă într-o viață fără sens, și pradă factorilor de stres. Mandela a înotat prin ape înșelătoare, pline de rechini, de multe ori chiar împotriva curentului, el știa unde vrea să ajungă și nu s-a oprit din înot...

Sursa articolului: http://www.huffingtonpost.com/mequilibrium/nelson-mandela-legacy_b_4466636.html - Nelson Mandela